2013. június 20., csütörtök

34. Bejegyzés: A gazdagság értéke és értékelése spirituális szemmel.

Üdvözöllek kedves olvasó!

Ebben a bejegyzésben egy a mai napon fogant felismerésem kívánom veled megosztani. Méghozzá azt, hogy a gazdagságot, hogy lehet értékelni úgy spirituálisan, hogy nem csúszol bele magába a gazdagságba. Pontosabban nem szállsz el tőle, de nem is vakíthat el. Hanem egészségesen tudod értékelni és használni az egész életedben és másokéban is összhangban.

Előbb kezdeném a felismerésem alapjával. Vagyis tehát magával a gazdagság fogalmával a magam szemszögéből. A gazdagságot úgy tudom értelmezni, hogyha van valamilyen szellemi vagy lelki értéke is annak az adott gazdagságot jelképeződolognak. Legyen ez akár egy egyszerű fizikai tárgy. Most itt a kézzel fogható dolgoknál maradva. Amikor is jött nekem ez a felismerés én akkor egy 700 ml-es sportitalt fogyasztottam el, amiben megláttam a fizikai érték mellett azt úgynevezett lelki és szellemi értéket is. Ez a felismerés eleinte furcsán hatott rám is, de az volna a lényege, hogy szellemi értelemben ez a sportital felfrissített kissé, addig lelki értelemben meg "Ittam egy jót." hangulatot hozott fel bennem. Addig meg pláne a fizikai testemre hűsítőleg hatott, ami ilyen esetben úgy tudja szimbolizálni a gazdagságot, hogyha mind a három részünkre pozitívan hat.

Maga a spiritualitás is a gazdagság fogalmát erre a három egységessé vált részünkre osztja le. Ha most úgy gondolkodom, hogy na a fizikai testem éhes vagyis rám jön az a vágy is, hogy egyek valami finomat, amit a lelki részünk indukál, hiszen vágyik egy finom ételre, amivel már kitudja elégíteni idáig a lényem két részét. Vagyis a lelkem és a fizikai testem ezzel a vággyal. A szellemi részünket csakis a feltétel nélküli szeretet tudja kielégíteni tökéletesen. A többi olyan dolog, amit meg szelleminek neveznek, de nincs benne egyáltalán tiszta szeretet, de mégis valamilyen módon hamis szándékból kifolyólag szelleminek neveznek annak egyáltalán nem lehet semmi köze sem a szellemiséghez (spiritualitáshoz), sem a szeretethez, de még a gazdagsághoz sem.

Tehát mint fentebb is írtam a gazdagságot nem lehet csak egyetlen egy meg vagy nem megfogható részhez kötni itt a világon. Mégis a Földön nagyon sokan csak egy dolgot tartanak fontos dolognak a boldogsághoz és itt most nem egyedül a pénzről van szó, hanem magáról egy az anyagi világban materializálódott dologról, amibe bármilyen anyagi felépítéssel rendelkező dolgot belehet helyettesíteni a gazdagság és a boldogság fogalmának tekintetében. Legalábbis az illúzióra vagy illúziókra alapuló gazdagságnál/boldogságnál van ez így. Ilyen például az, hogy egy személy vagy egy tárgy meglétének az egyetlen feltétele (legtöbb esetben) a (látszat) gazdagságnak/boldogságnak.

Maga a boldogság egy egyszerű lelkiállapot. Méghozzá egy teljesen természetes lelkiállapot, amibe minden egyes ember be tud kapcsolódni, akiben lángol a tiszta feltétel nélküli szeretet. Ez természetesen igaz azokra a földönkívüliekre is, akikben ott van szintén a feltétel nélküli szeretet. Szerencsére az ilyen földön kívüliek alkotják a nagyon nagy többséget (98%) ebben a Galaxisban.

Magát a boldogságot csakis teljesen természetes körülmények között lehet megvalósítani. Tehát tökéletes belső nyugalom és harmónia esetén. Más különben a boldogság látszat boldogság lesz vagy pedig létre sem fog jönni egészen addig, ameddig nem teremtjük meg a belső nyugalmunk és a belső harmóniánk, ami a külvilágra így kivetül. Ez igazából úgy kapcsolódik most a gazdagsághoz, hogy amikor nincs benned belső blokk, ami leválasztana téged a Forrástól (Teremtő Atya/Anya-Univerzum-Isten stb.), akkor olyan tekintetben tudod értékelni a szellemi/lelki/fizikai gazdagságodat, hogy arról tudod, hogy örökös és folyamatos, mert hiszen a Teremtő sosem vesz el tőled úgy egy dolgot, hogy veszteség érjen téged, hiszen amikor egyik kezével elvesz tőled valamit azonnal a másik kezével nyomja is feléd azt a másik (jobb) dolgot, ami most tegyük fel, ha az Isten elvett tőled mondjuk 200.000 Ft-ot egy szituációd során, akkor ellenérték gyanánt kapni fogsz a Teremtőtől egy barátságot, ami jobban szolgálja a te spirituális fejlődésedet. Vagyis a Teremtő sosem fog neked veszteséget okozni semmilyen tekintetben sem, hanem csak kiegyenlít és áthelyez téged a fejlődés következő szintjére. Ez megy az Univerzum más szegleteiben is.

A Földön is valójában önmagában a (programozott!!!) ragaszkodás okozza az anyagi problémák többségét, mert egyszerűen a Földön élő emberek nem képesek megérteni azt, hogy valójában sosem szenvednek el veszteséget, hanem csupán cserét, aminek az a lényege, hogy tanítson téged valamire. Jelen esetben itt a Földön az Eggyé válásra.

Ezért is a földönkívüliek sosem ragaszkodnak semmihez, hanem pusztán csak létrehozzák és alkalmazzák azt vagy azokat a bizonyos dolgokat (pl.: technológia, eszme, filozófia stb.), amiket ők társteremtők gyanánt a saját világukban úgyis kezelnek, hogy az a Teremtőből meg belőlük is ered. itt jön képbe igazán az Egy fogalma is.

Így szavakba önteni a gazdagságot csak részlegesen lehetséges, mert annyira sokrétű és csodálatos, hogy önmagában ebben a cikkben csak árnyékolni lehet a fogalom 100%-os jelentését. Maga az Univerzum is egy ugyanilyen dolog. Vagyis csupa gazdagság.

Köszönöm a figyelmet!
Írta HUNFény

5 megjegyzés:

  1. tökéletesen egyetértek veled köszönöm hogy leírtad ide. Isten áldjon érte

    VálaszTörlés
  2. Most ez érdekes, amit írsz, mert vannak benne dolgok, melyekről én is úgy gondolom, hogy akképpen van. Amit valószínűleg csak én nem értek az az, és ez kérdés lenne, hogy nem mi magunk helyezzük önmagunkat mindig eggyel magasabb szintre? Az természetes, hogy a Teremtő segít nekünk, főleg aki kéri is a segítségét és többnyire mindennapos szeretetben él, mert ezt én magam is tapasztalom. De tegyük fel, hogy valaki nincs ennek a tudatában, hogy hogyan is működik a világ, a Teremtő azt is folyamatosan segíti a fejlődésének az egyre magasabb szintjére való jutással?
    De miért ő vesz el, amikor neki nem a rombolás a célja, hanem az építés, s egyáltalán miért kell olyat tennie, hogy elvesz? Rendben van, hogy kapunk tőle egy jobbat a fejlődésünk végett, de azt, amit eddig megtanultam, sehol sem találtam szembe magam olyan "kijelentéssel", miszerint a Teremtő bármit is elvesz, hogy majd egy jobbat adjon a helyébe. Én úgy érzem, hogy mi magunk vagyunk azok, akik megteremtjük a valóságot, s ez az elvevés-adás maximum akkor jöhet szóba, ha valaki konkrétan megkéri őt, hogy segítsen neki a fejlődésében, mutasson utat, küldjön számára olyan eszközöket, embereket, helyzeteket, amelyekből tanulhat, még ha ez valamilyen veszteséggel is jár.

    Én így értelmezem azt, amit a bejegyzésed egy részében írtál. Nem támadás volt ellened, remélem nem veszed annak :)

    Üdvözlettel: Atlnatis753

    VálaszTörlés
  3. Amit még elfelejtettem az előbb, ha elvesz tőled valamit, mert úgy gondolja, hogy egy másik "érték" jobban szolgálná a spirituális fejlődésed, ez nem a szabad akarat semmibe vevése? Szabad akarattal áldott meg minket, vagyis azt tehetünk, amihez a kedvünk tartja, ő pedig elvesz tőlünk, mert úgy gondolja arra nincs szükséged. Értem ennek a fejlődésnek a mechanikáját, amit leírtál, hogy mi lenne ezzel a cél, de az, hogy elvesz, még ha nyomban kapunk is valami mást érte...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Atlantis753!

      A leírtak csupán az én tapasztalatomnak a kikövetkezései. Nem kell készpénznek venni, amit írok, hanem csakis a Létezés egyik megnyilvánulásaként kellene ezt tekinteni. Mint írtam most az előbb is. Magam így tapasztalom ezt a jelenséget, amit itt a gazdagság értékelésével kapcsolatban leírtam.

      A magasabb spirituális fejlődési szintre jutást magam egy kicsit kettős mércével látom és tapasztalom. Az első fele az egyénre a másik fele meg magára a Teremtőre vonatkozik. Pontosabban az, hogy a Teremtő amikor észleli, hogy te egy olyan fajta dolgot tanulsz/csinálsz, ami fejlődésre sarkall azt a Teremtő elkezdi alaposan szemügyre venni, mint külső szemlélő. Aztán, ha úgy látja, hogy te magad jól tanulsz és a fejődésed is előrébb viszed, akkor a Teremtő folyamatosan küldi neked a próbákat és amikor mondjuk úgy, hogy elértél egy szintet, amit most nevezzünk 110%-os szintnek. Akkor a Teremtő Atya/Anya fog téged és áthelyez egy másik szintre (síkra). Legalábbis magam az előző életeimből ezt így tudom és tapasztaltam már nem egyszer. Ezt lehet akár dimenzióváltásnak is nevezni csak, akkor ezt a Teremtő viszi végbe, ami konkrétan megfelel egy tudattal rendelkező külső erőnek is. Magam ezt így látom.

      Na, de ez a tudattalanul másik síkokra kerülők esete, amit most leírtam. Ehhez persze egy itt a Földi szférák egyikében élő (tudattalanul spirituális egyén) esetében tiszta szívből jövő szeretet, tisztelet, tudatosság, önmunka, alázat és megtörhetetlen hit szükséges. Más különben nem ér semmit sem az egész.

      Na most kicsit továbbmenve a fejtegetéseden.

      Az elvételt én magam úgy értem, hogy csak rendkívüli esetben történik csak ilyen jellegű tett a Teremtő részéről. Mondjuk úgy, hogyha hatalmaskodás, harácsolás, az adott tárgy/személy nem megfelelő értékelése, megbecsülése vagy kihasználása történik meg. Pontosabban az elvétel csakis nagyon szélsőséges esetekben történik meg, amit egy lélek igazából az esetek zömében öntudattalanul megteremt a saját viselkedésével, hiszen elveszíti vagy figyelmen kívül hagyja a kapcsolatát a Forrással és ennek következtében az elmén keresztül menő információk torzulni kezdenek. Amik végül a tudás és mellékesen a tárgy átmeneti vagy örökös elvesztésével járnak.

      Magam így tapasztalom ezt a Földön.

      A szabad akarat ennyire figyelmen kívül hagyása úgy érzem és tapasztalom, hogy csak az olyan személyeknél történik meg, mint amilyenek az előbb le lettek írva általam. Pontosabban, akik nem a szeretet alapján fogadnak el és működtetnek dolgokat. Magam én ezt is így értem a bejegyzésem leírásában. :)

      Nem veszem egyáltalán támadásnak az észrevételed. Tudod Atlantis753. Nagyon sok ilyen Földi elme számára kissé (erősen) elvont információ van még mindig az elmémben, amit így ki kell írnom magamból. Szóval, ha ilyen jellegű félreértés kialakul, hogy kicsit másképp értelmezed mint amit közölni akartam, akkor nyugodtan szólj. Köszönöm még egyszer az észrevételed!

      Áldás!

      Törlés
  4. Igen, pont azért írtam, mert számomra az írásod azon része, egyértelműen a szabad akarat semmibe vételével egyenlő. Viszont én úgy gondolom, s tapasztalom, hogy legyen akármilyen gonosz egy ember, viselkedjen akármilyen gonoszul, attól sem lesz semmi sem elvéve, csupán saját magának fogja köszönni azt, ha mégis valamijét, amit nem "helyesen" használt, elveszíti. Én ezt a karma törvényének titulálom, vagyis mindent visszakapsz, azért, hogy tanuljál, amit nem "jól" tettél/végeztél/mondtál az életed során. Én így fogom fel valaminek az elvesztését, ha arra kerül sor. Vagyis megtapasztalom azt, hogy milyen érzés, ha valamit elvesztek, ami fontos volt számomra, mert korábban én vettem el valakitől valamit, ami fontos volt számára, mindezt azért, hogy fejlődjünk, és megértsük, hogy másnak a tulajdonát "megkívánni", s ezért elvenni nem bölcs dolog, mert én is így fogok járni, hogy csak egyet említsek a sok közül.

    Számomra ez a fajta megnyilvánulás, vagyis az elvétel, még ha elveszti a kapcsolatát az illető a Forrással, nem tűnik igazságosnak, mert az egyén így sosem fogja megtanulni, hogy mi az, ami "helyes" és "helytelen", hanem addig fog küzdeni, amíg újra és újra olyan nevezzük "eszközök birtokba kerülhet", amelyekről úgy gondolja, hogy azt megérdemli és másokat bánthat vele. Ennyi erővel a Sötét erők tevékenységét itt a Földön, már rég eltörölte volna. De az is csupán azért van "megengedve", mert az ő életükben is van egy fejlődési folyamat, hogy jobb útra térjenek egyrészt ez, de nyilvánvalóan nem akarnak, hiszen nagyon is élvezik a helyzetet. A mi feladatunk pedig az, hogy minderre rájöjjünk, hogy illúzióvilágban éljünk, s találjunk gyógyírt az ébredésünkre s egy megfelelő csatornát, aki mindenképpen szeretne, a magasabb szférák fénylényeihez.

    Tiszteletben tartom a tapasztalataidat és meglátásaidat, azért írtam le az enyéimet, mert szükségesnek tartottam. Köszönöm az előbbi válaszodat! :)

    Fény és Szeretet

    VálaszTörlés