2013. február 17., vasárnap

10. Bejegyzés: A meditáció, a kapcsolat felvétel a segítőinkkel és a spiritualitás kapcsolata.

Üdvözöllek kedves olvasó!

Ebben a bejegyzésben egy nagyon nagy témakört fogok neked most felvázolni. Ez a téma most kisebb részekre lesz tagolva a közérthetőség kedvéért. Szóval nyugi! Nem lesznek itt olyan kifejezések, amik miatt kissé zavarósnak és bonyolultnak gondolnád az egész témakört. Na, de nem akarom itt tovább koptatni ezzel is a billentyűt. Rátérek a lényegre.

A cikkem előzményét annyival írnám le, hogy egy ismerősöm facebookon rám írt, hogy nem e írnék a meditációról és ezzel együtt szisztematikusan arról, hogy hogyan tudd felvenni a szellemi segítőiddel és vezetőiddel sikeresen a kapcsolatot. Na most! Itt ez a témakör sok dolgot takar. De megpróbálom úgy leírni neked, hogy könnyen értelmezhető legyen és ne vessz el a részletekben, mert nekem a tapasztalatom azt mutatja, hogy ezek a dolgok előbb vagy utóbb ezt eredményezik, ha nem csinálod teljesen tudatosan az egészet, akkor ez történik. Kissé összezavarodhatsz, ha nem csinálod éberen.

Természetesen éberen is nagyon nehéz a kezdete. Bár a mondás ezt úgy tartja, hogy mindenben a kezdet a nehéz. Hát én ezt a mondást csak féligazságnak tudnám kezelni. Előre szeretném megjegyezni, hogy ezt mutatja nekem az én tapasztalatom. Attól még a te tapasztalatod mutathat mást is. Na, de nem akarok itt leragadni. Menjünk tovább.

Először is kezdem önmagával a meditációval. A meditációról nem csak a mostani idők, hanem még a történelmi idők folyamán is írtak különböző vallások (Buddhizmus, Taoizmus, Zen Buddhizmus stb.), hogy egy nagyon érdekes állapotot hoz létre és tart fenn. Ami persze addig tart, ameddig a meditációt gyakorló személy benne tartja magát abban az állapotban vagy pedig meg nem zavarják mások valami erős külső jelenséggel.

A meditációt megfogalmazni csak egyféleképpen tudnám. Maga a meditáció egy olyan folyamat, ahol az adott személy beáll az ő saját középpontjába és onnan vezérli saját magát és ezzel együtt az életét. Ez a középpont maga a lélek illetve a szív. Hiszen a szívből indul ki minden. A meditáció során fokozódnak a csakráink (energia központok) energia áramlásai. Ezek az energia áramlások lehetővé teszik, hogy a megérzésünk vagyis az intuíciónk további fokozatba lépjen át. Vagyis jobban működjön.



A meditáció mindenkinél egyéni folyamat. Sosem lesz egyik meditáció sem ugyanaz. A meditációk között van az egyedül és a tömegben is végezhető. Én az elmúlt 1 év 3 hónapban kezdtem el meditálni. Eleinte napi rendszerességgel csináltam. Mostanság annyira figyelek befelé, hogy ezek a meditációk nálam már nem csak megszokásból, de egyszerűen abból a vágyból is jönnek, hogy megtartsam azt a magas rezgésű energiát, amiben mindennap "fürdöm".

Ez bárki számára elérhető természetesen. Csak két dolog kell hozzá. Elszántság és tudatosság. Ha ebből egy főképp a tudatosság hiányzik, akkor nem fog sikerülni semmi sem ezen a területen. Nagyon kitartó munka már önmagában a meditáció is. Hiszen nagyon igénybe veszi nemcsak a szellemet, de magát a lelket is.

A meditációval a nem fizikai síkokra, mint istenség nagyon nagy hatással vagy. Nem csoda, hogy ezeket a meditációkat javasolták az elmúlt hónapokban, amik megnövelték Gaia energiaszintjét. Vagyis a rezgését.

A meditációt mindig úgy kell csinálni, amikor úgy érzed, hogy van hozzá erőd és kedved is. Amolyan természetes dologként kell kezelni. Ezzel elkerülhető az is, hogy dogmaként vagy pedig valami babonás dologként legyen kezelhető. Ugyanis rengeteg propaganda anyag a meditációt egy démonizált dologként írja le. Pedig valójában nem is az.

A meditációt már önmagában a tudat magasabb síkokra való áthelyezésére lehet használni. Ezért is ragadta meg sok vallás és ideológia kiagyalója ezt a tudományt is, mert irányítani akarja azt. Nem érdeke az, hogy jöjjön a hívőben ( az irányítottban) a felismerés, hogy ezek a tudományok teljesen természetesek és csakis a tudatszint fejlődését és emelését szolgálják.

Ezért is a spiritualitás, és vele együtt a meditáció egy teljesen független dolog minden Földi kultusztól, vallástól, szektától, mozgalomtól és mindentől, ami valami ellen hangol és szándékosan megoszt. Hiszen ezt a magasabb tudományt univerzum szerte gyakorolják. Van, ahol mindennaposan.

A meditáció segítségével a te tudatodat hangolod össze a te felsőbbik éned tudatával. Más tudatával is összehangolódhatsz, de az sokkal körülményesebb, mert rengeteg itt a Földön az interferencia. Ezért is vonulnak el a keleti vallások szerzetesei olyan helyekre, mint például a kolostorokba, erdőbe vagy a vízhez, ahol semmilyen külső hatás nem zavarhatja őket meg. Hiszen a meditáció tiszta, tudatos és teljes körű koncentrációt igényel.

Ezért is fontos minden zavaró tényezőt, mint pl.: tv, telefon, számítógép és számos eszközt, ami elektromos kikapcsolni és, ha van rá lehetőség, akkor inkább a szabadban meditálni. A szabadban ugyanis sokkal jobban és nagyobb fokkal jönnek az energiák.

Meditáció során te vezényelsz hiszen te rendelkezel a tudatoddal és nem pedig más. Ezért is lehet végezni egyéni sajátos elképzelésű meditációt is. Én mondjuk van amikor zene mellett és van, amikor meg zene nélkül csinálom a meditációt. Ez nálam hangulatfüggő. Bár az esetek többségében nekem a csendesebb meditáció jobban bejött.

Amikor meditáltam a következőket tapasztaltam. A légzésem amolyan sokkal lassabbá és tudatosabbá vált. Amolyan 3 másodperces ki és belégzés
 egymás után. Az érzékelésem sokkal kifinomultabbá vált és az folyamatosan tart egészen addig, ameddig csak akarom. Ezt persze az étkezésem is befolyásolja, hogy mennyire lesz tág az érzékelésem. Ha sűrű(hús) ételt eszem és, ha nem áldanám meg, akkor teljesen lezuhanna az érzékelésem. Szerencsére ezért áldom meg az összes ételt ezért a hatás nem lesz amolyan 20-25% -nál nagyobb az érzékelés csökkenés következtében.

Amikor zöldségeket és gyümölcsöket eszem annál jobban érzem, hogy mintha egy kicsit tágulna az érzékelésem megint. Az időt is amolyan sokkal gyorsabban telőnek érzem. Mintha nem is lenne idő. Abban a semleges állapotban, amiben ilyenkor mindig vagyok olyan dolgokat is észreveszek és meg is figyelek, mint amilyenek még soha. Ilyen például, hogy nézem sokáig a kilincset és egyszerűen gyönyörködőm benne. Mintha ilyenkor a világ egy másik szinten lenne. Túllépve az anyagon túlra.

A meditáció segítségével más lényeket is lehet észlelni. De ők értelemszerűen másik síkon élnek. Ha más emberi vagy nem emberi lényeket látsz maradj nyugodt! Ezeknek az entitásoknak a többsége békés és, ha észleled te őket. Akkor nem biztos, hogy ők viszont téged igen. Bár idáig voltak velem olyan szituációk, hogy elkezdtem észlelni, hogy mások észleltek engem. Ilyenkor annyit tettem csak, hogy "továbbálltam". Ami annyiból állt, hogy kértem a segítőimet, hogy vigyenek át ezen a síkon túlra át az 5-ik dimenzióba.

A tudatom 90%-a már konkrétan ott van. Leszámítva még a fizikai testemet. Ezért is látok át koncentráltan a fátylon túlra, ha csak pár másodpercig is. Ott szoktam látni a kedvesemet, hogy ott áll velem szemben vagy pedig mögöttem, hogy fogja a vállam. Ekkor mindig nyugalmat és szeretetet érzek. Ez lenyugtat.

Ha úgy érzed, hogy az agy ezerrel beindul. Tehát agyal az csak önmagában az egó, mert fél. Velem is még néha megesik, hogy az egó beindul és vergődik. Akkor az a félelem műve. Félelem az ismeretlentől. Ezért nem szabad félni! Nagyon fontos beállni a középpontunkba és ott lenni lehetőleg örökké, mert ez által elkerülhető minden ilyen baj. Szerencsére a duális világ már megszűnőben van és emiatt lesz lehetőség arra, hogy a félelemből kivetkőzünk. Ki is kell, mert különben lenn maradsz a harmadik dimenzióban.

Na, de most ennyit a meditációról ízelítőnek. Most áttérek a téma másik felére, hogy hogyan hívd a segítőidet. Egy íratlan szabályt leírok neked még mielőtt belevágok.

A segítőid a te őrzőid is egyben. Úgy ismernek, akár csak a tenyerüket. Sőt! Még jobban is ismernek, mint akár te saját magadat ismered. Ezért, ha bármi baj ér azonnal hívd őket! Ne habozz! Sosem vagy egyedül. Mindig ott vannak szorosan melletted a segítők.

A segítőid akárkik lehetnek. Akár az angyalok, akár valamilyen civilizáció tagjai, akiktől valószínűleg származol. A segítőidet te magad úgy tudod meghatározni, hogy egyszerűen aktiválod a belsődben lévő szeretetet és a középpontodban maradva élsz tovább és minden egyes ajándékot megköszönsz a segítőidnek és ezzel együtt a Teremtőnek is. Ezt mindennap te4dd és, akkor felfogod tudni fedezni a kisebb csodákat is, amik bearanyozzák a napjaidat. Ha így teszel sokkal jobb lesz az önbizalmad és nagyon nehezen fogsz kijönni a sodrodból illetve nem tud a másik oldal téged "megfogni". 

Ezzel a dologgal azt éred el, hogy előbb vagy utóbb az életed megfog változni hiszen te magad is változtál. A változás is te magad vagy. Senki sem szabhatja meg neked, hogy mit kezdesz magaddal a változás érdekében. Csakis rajtad múlik, hogy mit és mikor változtatsz meg. Ez a dolog azt jelenti, hogy, ahogy a belsőd is megváltozik úgy a külső világ is megváltozik. Ebben nincs semmi természetfeletti sem. Ez teljesen természetes más planétákon is.

De kicsit visszatérve a segítőkre. A segítőid is szinte ugyanolyanok, mint te. A felemelkedett mesterek csakis az emberiség fejlődése miatt maradtak emberek és ez által se3gítik a mindennapjainkat. Az angyalok, akiket a vallások "kisajátítottak" róluk is olyan dolgokat mondanak, hogy ne 100%-ig igényeld a segítségüket. A csillagtestvéreink is segítenek, ha kérsz tőlük. Mint mondtam úgy segítenek ,ha kész tőlük és nem pedig úgy, hogy helyetted mindent megoldanak. Ha mindent megoldanának. Neked mit kellene, akkor fejlődnöd? Ezt is lehet csinálni csak hosszútávon nem ki fizetődő. Pontosan azért, mert ez által saját magadat fosztod meg a fejlődés és a tanulás lehetőségétől.

Ezért is a segítőid e szerint a mottó szerint dolgoznak. "Szeretet és szolgálat."

Az emberiség is e szerint fog dolgozni. Naponta 2-4 óra munka és nem több. Csak nagyon rendkívüli helyzetben lesz több a munkaóra. Az is úgy lesz, hogy mindenkinek meglesz a maga munkája. Ami inkább karbantartásból és maximum szerelésből fog állni. Hiszen a gépesítés fontos lesz, mert e nélkül nem lenne elegendő élelem mindenkinek. Oszt, amikor ez a korszak is elment, hogy nem lesz szükségünk szilárd ételre, hanem elég Fényt ennünk, akkor ez a gépesítés szép fokozatosan is eltűnik oszt, akkor mindenki azt fogja tudni csinálni, amit szeret. Pontosan így dolgoznak a mi segítőink is.

Ezért sose szégyellj a segítőidtől segítséget kérni! Nincs abba semmi szégyellni való, ha egy problémát egyedül nem tudsz 100%-ig megoldani. Sőt! Az meg maga a dicsőség, ha egy felmerülő problémát saját magad a saját erődből is megtudsz oldani. Ekkor a segítőid is veled együtt közösen örülnek, ha nem sikerül, akkor megvigasztalnak De nem fognak téged egyáltalán agyon vigasztalni. Ha viszont baj ér téged, akkor kisegítenek, de csak akkor, hogyha hívod őket. Pontosabban ekkor az Angyalok szoktak inkább segíteni szó nélkül, mert hiszen látják, tudják és érzik, hogy baj ért téged. ekkor ők léphetnek közre, hiszen az angyalok azok, akik bevállalták azt, hogy a Föld minden lakóját segítik. Ez a fejlődés része. A többiek, akik nem az angyali csoportokhoz tartónak, hanem mondjuk a Felemelkedett Mesterekhez vagy a Csillagtestvéreinkhez. Ők pontosan azért nem avatkoztak/avatkoznak be, mert egyszerűen nem kapnak rá tőled "engedélyt". Nem hiába van hangsúlyozva minden igazi csatornázásban és a tudatodban is, hogyha baj van nyugodtan szólj a segítőknek.

Az a baj, hogy a jelenlegi világunkban a legtöbben valami oknál fogva nem kérnek segítséget a segítőktől. Pedig a leszületésed előtt a segítőket, akiket Te (!!!) magad választottál azért, hogy tudjanak veled közösen dolgozni és útmutatást is adni. Ők ezt egy a szolgálat formájának fogják fel. Ezért kell teljes körű tisztelettel és alázattal kezelni a segítőidet. Akik nem így kezelik őket, azok ne is csodálkozzanak, ha kevésbé akarnak segíteni, mert egyszerűen "elfeleded" megköszönni azt, hogy egy probléma megoldásában részt vettek. Ez nekik olyan, mint amikor a legjobb baráto(ai)d vérig sérted. Ez nekik ehhez hasonló érzés, akár az Angyalokról, a Felemelkedett Mesterekről vagy a Csillagtestvéreinkről van szó. Az igazi szeretet ezért is, ami a szívedből jön feltétel nélkül. Végtelen és folyamatos.

Ezért is fontos az, hogy tudatosítsd önmagadban azt, hogy minden egyes alkalommal, amikor lehetséges mondj köszönetet és légy hálás a segítségért a segítőidnek. Hiszen tudatod velük azt is, hogy szereted őket és ezt ők is tudják viszonozni. Nem is akárhogyan.

A segítőiddel is úgy tudod felvenni a kapcsolatot sikeresen, ha egyszerűen sikerül az egódat üresbe tenni. Tehát beállni a középpontodba és folyamatosan ott tartózkodni. Ezt meglehet csinálni csak kissé sok időbe és sok munkába (kitartásba) kerül.

Van, akinek jobb esetben hónapokba és van, akiknek évekbe ke3rül az egót lejjebb venni. Durva szót nem használok az egómmal szemben, mert nem akarom magamat megbántani tehát nem vagyok a saját magam ellensége. Másnak sem vagyok az ellensége, hiszen mindenki Egy. Ezért is nagyon fontos elsősorban gyakorolni az önszeretetet és nem pedig az egoizmust.

A testépítő korszakom erre nekem is intő példa erre. Mert, ekkor kissé beleszóltam mások életébe is, hogy ne egyél olyat, ami tudod, hogy hizlal és stb... De ezért is fontos tisztázni. A sport, ha a győzelemről és elérhetetlennek gondolt dolgokat mutatja(ák) neked. Az már nem sport, hanem önzőség, barbárság és primitívség. A győzelem önmagában semmit sem ér, ha egyszerűen nem tudod kivel (például a te és a másik csapatod tagjaival.) azt kiélvezni. Na, de bocsánat kicsit eltértem a témától.

Vissza az egóra és magára az önszeretetre. Az egó mindent maga alá rendel. Addig az önszeretet meg mellé. Ami a két dolog tekintetében hatalmas különbség. Ezért is fontos gyakorolni az önszeretetet, mert ezzel az egó lenyugszik és bekerülsz idővel a középpontba és egyre kevesebb lesz rá az esélye, hogy pattogjon, mint valami nikkelbolha, ha úgy érzi az egód, hogy félni kell valamitől. Amikor valójában nincs is mitől, hiszen örökké élsz.

Nem azt mondom, hogy nullázd le (Nem is kell!!!) az egód, hanem csak azért, hogy elégítsd ki a te saját (lelki, szellemi, testi) vágyaidat is. Ez azért nagyon fontos, mert ha önmagadat nem tudod szeretni, akkor másokat is hogyan fogsz tudni szeretni, ha önmagadat sem szereted? Ez ilyen egyszerű.

Amit ezek a "megoldatlan" dolgaid is felmerültek és megoldottak lettek általad (A segítőid által is.), akkor fog megnyílni a kapu számodra, hogy egyre tisztább és egyre egyértelműbb üzeneteket kapj a segítőidtől. Semmit se bonyolultnak gondolj, hanem egyszerűnek. Hiszen ezek a dolgok valójában egyszerűek. Csak az ember teszi őket valami félreinformáltság vagy tudatlanság következtében bonyolulttá.

Ezért is nagyon fontos az, hogy minden lépésed következtében a középpontodban maradj! Minél jobban befelé figyelsz annál jobban fog menni. Természetesen itt is a mérték a titok. Semmi más. Mert azért nem kell egyáltalán ész nélkül az egész világ elől elzárkózni.

A sikeres kapcsolat ott kezdődik a segítőiddel, hogy üresen tartod az elméd, tehát nem agyalsz. Illetve lehet gondolkodni. Csak az nem mindegy, hogy egy problémán sokáig rágódsz ezzel is fokozva a problémádat vagy pedig mindvégig a megoldásra vagyis a célra koncentrálsz. Ezért is fontos tisztázni, hogy értsd meg. A segítőid ott vannak melletted mindvégig és, ha nem "adsz" nekik engedélyt, akkor nem fognak tudni/teljesen neked segíteni a problémáid megoldásában és az álmaid megvalósításában.

Ezért is nagyon fontos a meditáció művelése olyan szinten, ami neked jól esik.

Köszönöm a figyelmet!

Írta HUNFény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése